Firmoset “Kontrata Sociale”në bashkinë Fier.

Kontrata sociale Një lajm i mirë për të rinjtë edhe qytetarët e bashkisë Fier  është firmosja e kontratës  sociale  ku theksi është vendosur  tek prioritet e komunitetit. 30 te rinj të qëndrës rinore Epoka e Re pjese e  projektit Youth Power  të trajnuar për të bërë fushata avokuese  edhe   lobuese  për  problemet që  shqetësojnë të rinjtë edhe komunitetin  në  qytetin e Fier...

Youth Power

Të rinjtë  përballë nënkryetares së Bashkisë Fier Gentiana Cakrani, për problematikat që i shqetësojnë. Në kuadër të projektit “Youth Power”, të rinjtë e qendrës “Epoka e Re” zhvilluan një takim me nënkryetaren e Bashkisë Fier Gentiana Cakrani. Në fokus të takimit ishin problematikat e hasura në përditshëmrinë e të rinjve dhe një sërë kërkesash imediate të përzgjedhura prej tyre dhe që kërkojnë zgjidhje në vazhdimësi. Në krye të kërkesave të të rinjve is...

Youth Power

U mbyll me sukses cikli I trajnimive për projektin:”Youth  Power”.Gjatë  këtij cikli trajnimi  janë trajnuar 30 të rinj nga zonat Rurale dhe Urbane nga 10 shkolla Publike dhe Jo- publike.Temat të cilat janë trajtuar :”Lidershipi Rinor,” ”Sistemi Qeverisës dhe qeverisja lokale,” “Angazhimi Rinor në komunitet,” Synimi kryesor është rritja e njohurive dhe kapaciteteve e  të rinjve nëpërmjet ndërthurjes së teorisë me praktikën i bazur tek edukimi jo- formal du...

Fushata përSHendetje

U mbyllën me sukses 6 fushatat e para për shëndetetin . Ne zonat Krutje e Poshtme , Krutje e Sipërme , Gurëz , Ndërmenas , Libofsh , Cakran .Informim , ndërgjegjësim , i komunitetit , ku theksi u vendos me tepër tek ushqyerja e shëndeteshme, aktivitete fizike , rreziqet që vijnë nga pirja e duhanit dhe alkolit ,mbrojta e fëmijeve nga pirja pasive e duhanit , si ti parandalojmë sëmundjet jo të transmetushme . Gjate fushates nuk munguan as aktivitetet fizik...

Projekti “Ai dhe Ajo në të njëjtën skuadër”

Projekti “Ai dhe Ajo në të njëjtën skuadër”
“Ai dhe Ajo në të njejtën Skuadër” Qendra Rinore “Epoka e Re”, në vazhdimësi të aktiviteteve të saj, gjatë periudhës 1 Nëntor – 20 Dhjetor 2017 do të implementojë projektin “Ai dhe Ajo në të njejtën Skuadër”, financuar nga GIZ Albania.   Qëllimi i projektit: Të promovojë barazinë gjinore dhe gjithëpërfshirjen sociale, përmes aktiviteteve sportive duke theksuar përfitimet sociale dhe jetën e shëndetshme. Aktivitetet kryesore dhe pl...

Të rinjtë shpërndajnë mesazhe ndërgjegjësuese nëpërmjet artit mural

Të rinjtë shpërndajnë mesazhe ndërgjegjësuese nëpërmjet artit mural
Të rinjtë e qendrës rinore “Epoka e Re” në Fier kanë dhënë shembullin më të mirë që nëpërmjet Street Art-it të japin një mesazh universal mbi Paqen për ditën e Rinisë. Një graffiti 20 m i gjate ka sjellë për qytetarët e Fierit mesazhe pozitive mbi paqen dhe kundër luftës në botë. Dëshira për t'i dhënë ngjyra qytetit dhe për të vënë në lëvizje mentalitetin e shoqërisë se një akt simbolik mund të ndikojë në ndryshimin e perceptimit, i bëri këta të rinj...

Catch a Smile Day – Dita e buzëqeshjes

Catch a Smile Day – Dita e buzëqeshjes
Lindi si një aktivitet katër vjet më parë dhe sot është kthyer në një traditë të bukur dhe mjaft tërheqëse për qytetin e Fierit. “Catch a smile day”, një aktivitet i mbajtur për herë të parë në Cluj Napoca , Rumani nga një organizatë jo fitimprurëse e quajtur “Beard Brothers”, tani është kthyer në traditë e organizohet çdo vit më datë 7 gusht. Nismëtarët e këtij aktiviteti në Shqipëri katër vjet më parë ishin: Enxhi Rista dhe qendra rinore Epoka e Re në ...